Connect with us

Administrație

ALADIN GEORGESCU: INVESTIM ÎN SĂNĂTATE

Consiliul Județean Mehedinți continuă demersurile pentru atragerea de Fonduri Europene. Sectorul de sănătate reprezintă o prioritate pentru aleșii județeni, fiind implementate în prezent, mai multe proiecte de reabilitare și modernizare. Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, cu secțiile aferente, este prins în acest amplu demers.

Și fostul spital din Vînju Mare este în plin proces de reabilitare, pentru a deservi pacienților din zonă.

„Unul dintre cele mai importante proiecte pe care le derulăm este cel care vizează reabilitarea/modernizarea clădirii fostului Spital de la Vânju Mare care este, în prezent, o secție externă a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Obiectivul se realizează cu finanțarea Ministerului Sănătății și a Consiliului Județean Mehedinți, iar lucrările sunt avansate.

Pentru că ne dorim să repornim activitatea medicală la Vânju Mare cât mai curând și în cele mai bune condiții, pentru locuitorii din zona de sud a județului, am depus cerere de finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, în vederea achiziției de aparatură și echipamente medicale. Astfel, vom merge în paralel, cu lucrările de reabilitare/modernizare și extindere a clădirii și cu dotarea unității pentru a câștiga timp până la autorizarea spitalului și deschiderea actului medical”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Aladin Georgescu președintele Consiliului Județean Mehedinți

Investițiile se vor face din Fonduri Europene, cu contribuție din partea Consiliului Județean.

Valoarea totală a obiectivului este de 5.810.115,50 lei (inclusiv TVA), contribuția Consiliului Județean Mehedinți fiind de 927.665,50 lei , reprezentând TVA-ul tuturor cheltuielilor eligibile ale proiectului și care este considerată cheltuială neeligibilă, cât și contribuția de 21% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.025.314,50 lei exclusiv TVA”, precizează Aladin Georgescu.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze