Niciun comentariu

David Popescu, elevul jandarm vicecampion național la judo

Un număr de 14 elevi jandarmi de la Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi de la Drăgășani și Fălticeni au efectuat un stagiu de practică în cadrul Jandarmeriei Mehedinți. Printre practicanți, viitori jandarmi, s-a aflat și tânărul David Popescu, vicecampion național la judo. Motivele pentru care a ales această meserie, ni le dezvăluie chiar el.

,,Să ajut oamenii este considerentul pentru care am ales să urmez această meserie, să evoluez într-o instituție bazată pe ordine și disciplină, care își desfășoară activitatea în slujba cetățenilor.

Copil fiind am fost impresionat de ținuta militară și mi-am dorit ca într-o bună zi, să o port și eu, iar acum sunt sigur că am ales cu inima, viitoarea profesie. Sportul este una dintre pasiunile mele, am practicat judo, participând la diverse competiții naționale și internaționale, iar rezultatele m-au motivat să continui această disciplină sportivă. Am obținut numeroase medalii, dar cea mai importantă, este, cu siguranță, cea care mi-a adus titlul de vicecampion național la judo. După o perioadă, am renunțat la acest sport și m-am concentrat pe studiu, sperând să-mi îndeplinesc dorința: aceea de a deveni jandarm. M-am pregătit la disciplinele necesare, sportul practicat fiind un avantaj pentru mine la susținerea probelor fizice, așa că am dat examen la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi de la Drăgășani, fiind admis în urma sesiunii martie-mai 2022. Sunt sigur că a fost cea mai bună alegere și că este meseria care mă reprezintă cel mai bine”.

El este elev Popescu David și împreună cu alți 13 colegi, au desfășurat în perioada 01 august-19 octombrie a.c., primul stagiu de practică la Jandarmeria Mehedinți, declară David Popescu.

Ce a însemnat acest stagiu de practică desfășurat în cadrul Jandarmeriei Mehedinți, misiunile, dar și modul de colaborare cu superiorii, sunt  factorii care i-au conferit o mai mare încredere în propriile forțe.

,,Sunt convins că experiența dobândită în cadrul acestui stagiu de instruire mă va ajuta mult în meseria mea, pentru că noțiunile teoretice trebuie îmbinate cu practica din teren. Am participat efectiv la misiuni de ordine publică, în cadrul Detașamentului Mobil, unde am fost repartizat împreună cu alți colegi. Iar acum, dacă mă adaptez mai ușor unor situații cu care mă confrunt, în mare măsură acest lucru se datorează cadrelor unității dar și tutorilor profesionali care ne-au sprijinit în toată această perioadă”, precizează viitorul jandarm.

foto Jandarmeria Mehedinți

Cei 14 elevi jandarmi urmează să se reîntoarcă la școlile de proveniență pentru activitățile didactice, după care vor reveni pentru un alt stagiu de practică, de data aceasta pe segmentul de pază și protecție instituțională, la Jandarmeria Mehedinți.

S-ar putea să îți placă și:

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed