Niciun comentariu

BECURI CU LED, PRIN PROGRAMUL RABLA

Cei care au acasă becuri vechi se pot înscrie în programul Rabla pentru Becuri și le pot înlocui cu altele noi, mult mai economice față de cele clasice. Ministerul Mediului a publicat ghidul programului. El se află în dezbatere publică şi după ce va fi publicat în Monitorul Oficial, va fi stabilită data pentru începerea acestuia. 

Prin programul rabla pentru becuri, oamenii vor putea reduce consumul de curent cu ajutorul noilor sisteme de iluminat moderne. Pentru unii, becurile cu led sunt deja o necesitate mai ales că nu sunt costisitoare și sunt extrem de eficiente.

Client magazin bricolaj: “Eu am acasă și se vede diferența la consum. Se face într-adevăr economie cu ele și nici nu sunt scumpe becurile cu led.” 

Programul va funcționa prin vouchere. Fiecare persoană care va primi un astfel de tichet în valoare de 200 de lei se va prezenta la magazinul validat de Agenția Fondului pentru Mediu în termen de 7 zile, și va putea achiziționa becuri cu led de maximum 15 wați. Un astfel de bec ajunge să coste în jur de 10 lei în magazinele de profil. În schimbul unui bec cu led, doritorii trebuie să predea altul vechi. 

Cei care vor să primească voucherele oferite de stat se vor înscrie într-o aplicație electronică gestionată de Administrația Fondului pentru Mediu.

Prima dată, AFM validează comercianții în cadrul programului, ulterior acestei validări îi vom publica pe site la noi. Solicitanții îi vor putea alege din listă, și apoi vom demara sesiunea de înscriere a acestora. În aplicație își vor crea un cont unde vor trece niște date minimale, cum ar fi CNP, nume, prenume și vor încărca o declarație pe proprie răspundere conform anexei din ghid.” 

A declarat Andreea Damian, șef Birou Strategic Programe

Împărțirea voucherelor se va face după principiul primul venit, primul servit.

Bugetul programului este de 400 de milioane de lei. 

S-ar putea să îți placă și:

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed