Connect with us

Restart News

Se scumpesc iar carnea, lactatele şi ouăle

Producătorii de lapte au fost notificați că ambalajele se vor scumpi cu 15%, după ce industria lactatelor a fost deja afectată de majorări, însă ne putem aștepta la scenarii și mai rele, avertizează producătorii.

Și borcanele din sticlă s-au scumpit. Dacă până acum cel mai important furnizor pentru acest produs era Ucraina, acum firmele au fost nevoite să se reorienteze și să mărească prețurile. 

Nu e suficient că se scumpesc produsele, a crescut și prețul la ambalaje.

„În ultima perioadă, încă primim semnale din partea producătorilor de materii prime că ar exista din nou riscul să înceapă să avem niște comunicări de majorări de costuri ale materiilor prime”, spune un producător de lapte. 

Conform acestei notificări pe care a primit-o un producător de lapte, ambalajele vor fi mai scumpe cu 15% începând cu această lună, fapt ce va genera noi scumpiri pentru industria lactatelor. 

Fermierii spun că prețul pentru un litru de lapte din fermă ar putea ajunge și la 3 lei de la 1 leu, cât era anul trecut.

În acest context, fermierii estimează majorări de 50% la carnea de porc, 30% la produse lactate, precum și de 20% la ouă.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze