Niciun comentariu

CĂRȚI VECHI DE SUTE DE ANI, ÎN PATRIMONIUL BIBLIOTECII DIN MEHEDINȚI

 Biblioteca Județeană I.G. Bibicescu se mândrește la nivel național și internațional cu o colecție impresionantă de cărți, unele vechi de mai bine de 500 de ani. În secția de patrimoniu, deschisă pentru studiu, doar membrilor Academiei Române există carte veche străină dar și carte românească tipărită cu secole în urmă. Pe lângă fondul de carte de patrimoniu deschis doar în condiții speciale, pasionații de lectură au și ei la dispoziție volume și materiale de presă vechi, pe care le pot studia în secția de lectură a bibliotecii județene. Ca să păstreze în condiții de siguranță fondul de carte veche al bibliotecii, reprezentanții acesteia vor să acceseze fonduri europene pentru achiziționarea unui echipament performant de scanare a cărților. 

Nu putem să punem o carte de la 1830, pur și simplu s-o desfacem și s-o punem într-un scaner, Ne trebuie un robot care realizează acest lucru, care are o lumină specială și nu afectează pagina cărții, și în același timp există un braț mobil care dă pagina astfel încât cărțile sunt protejate. Cum acest robot este foarte costisitor și nu avem fonduri pentru achiziționarea lui, Intenționam să realizăm un proiect cu finanțare externă ca să putem să-l cumpărăm.” A declarat Cristina Firu, director Biblioteca Județeană I.G. Bibicescu 

Fondul de carte al bibliotecii județene I.G Bibicescu are peste 40 de mii de volume, câteva mii dintre acestea sunt cărți vechi, rare, unele scrise de acum 500 de ani. 

S-ar putea sa iti placa si:

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed