Niciun comentariu

EXPOZIŢIE DE MOTOCICLETE VECHI, LA SEVERIN

Istoria Mobrei a fost adusă pentru prima dată în atenţia iubitorilor de sport pe două roţi, la Drobeta Turnu Severin. În acest sfârşit de săptămână mai mulţi pasionaţi de motociclete vechi au participat la prima expoziţie de acest gen, organizată în oraşul nostru. Publicul a avut ocazia să admire modele vechi, de colecţie, pe care proprietarii le-au păstrat cu sfinţenie şi le-au transformat în adevărate bijuterii pe două roţi. Întâlnirea de la Severin a fost prima întâlnire între iubitorii de Mobre din ţară.

Primele modele de motociclete româneşti Mobra şi Carpaţi au strălucit la expoziţia organizată în acest sfârşit de săptămână la Severin. 

Am văzut că se organizează această întâlnire și am pornit spre Severin. O idee excelentă! Am venit din Alba cu o motoretă veche pe care o păstrez doar pentru expoziții.” Ne-a declarat LUCIAN VLADISLAV proprietar Mobra din județul Alba

Cu nostalgie şi emoţie, pasionaţii de Mobre, unii foşti concurenţi la competiţii pe două roţi, şi-au amintit de epoca motocicletelor vechi. Vizitatorii expoziţiei au rămas şi ei impresionaţi de modele prezentate.

“ A fost o întâlnire restrânsă din cauza condițiilor meteo dar a fost bine că ne-am cunoscut, sunt bucuros că am reușit să adun la Severin mai mulți posesori de Mobre din țară. Am avut participanți din Timișoara, Reșița, Alba, Severin.” A declarat organizatorul întânirii, Adrian Eusebiu Pavel

Mobra a fost una dintre cele mai căutate motociclete în anii 70 și 80 pe piața din România. Primul model produs a fost Mobra 50. Motorul era produs de întreprinderea Metrom Brasov și era asamblată la fabrica Tohan din Zărneşti. 

S-ar putea să îți placă și:

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed