Connect with us

Restart News

SEVERINUL, PE HARTA CIRCUITULUI DE ANDURANȚĂ PENTRU CICLIȘTI “DRUMUL DUNĂRII RANDONNEUR”  


Cicliști din zece țări au poposit la Drobeta Turnu Severin

53 de cicliști din zece țări (SUA, Grecia, Austria, Bosnia Herzegovina, Germania, Rusia, Bulgaria, Elveția, Republica Moldova și România) au poposit sămbătă la Severin. Sportivii cu vârste între 31 și 68 de ani sunt participanți la turul de anduranță „Drumul Dunării Rondonneurs”, care se desfășoară din patru în patru ani. 

Evenimentul se desfășoară în perioada 26-31 august 2022 și este o tură de anduranță dedicată cicliștilor amatori, care, pentru obținerea brevetului BRM 1200+, trebuie să parcurgă traseul de la București la Baziaș și retur, de 1404 km cu aproximativ 7000 de metri diferență de nivel, în maximum 117 de ore. Municipalitatea din Drobeta-Turnu Severin a organizat un punct de odihnă și hidratare pentru sportivi. 

Mai mulți cicliști din 10 țări au ajuns, sâmbătă în orașul nostru (aflat la kilometru 601 al traseului), urmând ca, astăzi, aceștia să poposească, din nou, în Severin, pe traseul de întoarcere (aflat la kilometrul 942). Cei, care au răspuns acestui eveniment, au fost întâmpinați, în orașul nostru, cu ospitalitate. Participanții au primit un loc în care să se odihnească și au avut acces la dușuri. Încurajăm astfel de inițiative și evenimente, ne bucurăm că putem facilita accesul participanților, prin intermediul sistemului de piste creat pentru bicicliști. Pistele reprezintă un real sprijin pentru acest eveniment.”

A declarat Aurel George Vlăduț, șeful Biroului de Comunicare al Primariei Drobeta-Turnu Severin.

Maratonul a început vineri și se desfășoară , pe traseul București – Lehliu Gară – Mănăstirea – Oltenița – Giurgiu – Zimnicea – Turnu Măgurele – Dăbuleni – Calafat – Drobeta-Turnu Severin – Orșova – Moldova Nouă – Baziaș – Orșova – Drobeta-Turnu Severin – Calafat – Dăbuleni – Turnu Măgurele – Roșiorii de Vede – Videle – București. 

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze