Connect with us

Administrație

CREȘELE SE PREGĂTESC PENTRU NOUL AN ȘCOLAR

Se fac pregătiri în creşele din Drobeta Turnu Severin pentru începerea unui nou an şcolar.  De la 1 septembrie acestea trebuie să reînceapă activitatea, așa că se lucrează de zor la curățenia generală și igienizare. La Severin funcționează în prezent patru creșe din cinci, câte există, pentru că una se află în proces de reabilitare.

La Creşa numărul 22 din Drobeta Turnu Severin pregătirile pentru primirea copiilor în noul an şcolar sunt în toi. Până acum s-a lucrat la reparaţii, acolo unde a fost nevoie, iar în utlima săptămână dinaintea începerii noului an şcolar a început curăţenia generală. 100 de copii vor fi primiți aici după data de 1 septembrie.

“Acum se igienizează, s-a zugrăvit, vom face și dezinsecție și dezinfecție, în așa fel încât să fim gata la 1 septembrie pentru primirea copilașilor.” a spus Simona Buzan, asistent medical coordonator la Creşa nr 22.

În Drobeta Turnu Severin există cinci creşe dar una nu este funcţională pentru că se află în proces de reabilitare, de aceea și în acest an numărul cererilor de înscriere este mai mare decât de obicei.

“Am închis creșele pentru o perioadă, respectiv 15-31 august, pentru igienizarea acestora, în prezent funcționăm cu patru creșe din cele 5, fapt pentru care gradul de o ocupare este la nivel maxim pentru acest an școlar.” a declarat Alisa Alstani, director al  Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin.

Potrivit modificărilor aduse la legea educației, din anul 2021, la creșele de stat vor putea fi înscriși copii cu vârsta mai mică de 11 luni până la 3 ani.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze