Connect with us

Restart News

Tabăra ,,Ne ocupăm cu cetatea” adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14-16 ani

Palatul Culturii ,,Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin are nevoie de tine pentru joacă educatională la Cetatea Medievală a Severinului, așadar toți cei interesați se pot înscrie fie în mod fizic la sediul Palatului Culturii, fie online.

În principiu, condițiile sunt mai simple decât îți poți imagina:

 1. Trebuie să ai o vârstă cuprinsă între 14 și 16 ani;
 2. Trebuie să iubești Cetatea Severinului și istoria orașului;
 3. Trebuie să îți dorești să contribui la realizarea unui nou conținut cultural care să facă Cetatea Severinului mai atractivă și mai interesantă pentru vizitatori.

Palatul Culturii Teodor Costescu activează o nouă oportunitate culturală pentru adolescenții din Drobeta -Turnu Severin, principalii noștri aliați în proiectele de valorificare a patrimoniului cultural al orașului nostru. Împreună cu aceștia am realizat până acum un film scurt de promovare a Turnului de Apă și am scris o serie de povești digitale despre Cetatea Severinului. Acum mergem mai departe și vom organiza o tabără creativă pentru 32 de adolescenți din oraș interesați de povești, literatură fantastică pe teme istorice, arheologie, propagandă culturală, comunicare inteligentă și arta de a concepe expoziții pe care o numim curatoriat. Cei 32 vor ”ocupa” practic Cetatea Severinului în mai multe ”valuri”, în perioada 20-23 august, 24-28 august și 01-04 septembrie, derulând mai multe intervenții artistice și de învățare, asistate pedagogic de o serie de profesioniști și educatori culturali.

Recrutarea adolescenților se face pe principiul: ”Primul venit, primul servit!”. Participanții vor fi grupați în 4 ateliere tematice de cîte 8 persoane, și vor fi antrenați în diverse activități de conținut creativ și cultural care dau înțelesuri noi Cetății Severinului:

 1. atelier de scrieri creative (povești imaginare despre istoria cetății) – perioada 20-23 august;
 2. atelier de storytelling pentru conceperea unui scenariu prietenos și comic ce va intra în repertoriul de ghidare a vizitatorilor Cetății – perioada 20-23 august;
 3. atelier de curatoriat pentru conceperea și producția unei expoziții cu soluții de promovare creativă care folosesc elemente din istoria Cetății – perioada 24-28 august;
 4. atelier de arheologie demonstrativă în Amfiteatrul Roman Drobeta și într-o locuință medievală din perimetrul respectivului amfiteatru (pentru înțelegerea, prin comparație, a modului cum s-au făcut descoperirile din Cetate) – perioada 01-04 septembrie.

BINE DE ȘTIUT!

 1. Participanții selectați vor dormi pe perioada atelierelor în spațiile de cazare ale Palatului Culturii.
 2. Organizatorii vor asigura toate condițiile necesare de cazare, masă și echipamente de lucru.
 3. Fiecare atelier va fi coordonat de un instructor specializat pe una dintre temele fiecărui atelier.
 4. Toată tabăra este gratuită!

Condiții și metode de înscriere:

 1. Respectarea vârstei de 14-16 ani;
 2. Orice adolescent din oraș, indiferent de mediul din care provine, etnie, sex, se poate înscrie la acest atelier dacă dorește și dacă este interesat să contribuie cu idei și cu propria creativitate la aceste ateliere, în beneficiul proiectului și al Cetății Severinului;
 3. Înscrierea se face prin email, la adresa: palatulculturiiturnuseverin@yahoo.com, sub forma unei solicitări libere din partea unui părinte, cu menționarea numelui și prenumelui adolescentului, a numărului de telefon, a atelierului pentru care optează; de asemenea, emailul trebuie să conțină 2-3 fraze din partea adolescentului în numele căruia se va face această solicitare în care să se motiveze decizia de participare.

Această tabără creativă este parte din proiectul ”Ne OCUPĂM cu CETATEA”, coordonat de către Palatul Culturii Teodor Costescu Drobeta -Turnu Severin și implementat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

Proiectul pleacă de la nevoia de activare a unor spații locale pentru învățare permanentă oferit adolescenților din comunitatea locală.

Obiectivul nostru general este acela de furnizare a unor modalități și metode de învățare interactivă specifice educației culturale și explorării patrimoniului cultural și istoric, cu ajutorul cărora adolescenții orașului Drobeta- Turnu Severin înțeleg obiectivele de patrimoniu local și le integrează în zona personală de înteres și de implicare activă.

Pentru detalii suplimentare legate de tabăra de creație apelați la numărul de telefon: +40 757 030 173, Dragoș Neamu, consultant proiect.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze