Connect with us

Restart News

Garda de mediu în acțiune,  o autoutilitară confiscată și o amendă 15.000 de lei

O acțiune comună a Gărzii de Mediu și a Inspectoratul de Poliție Mehedinți s-a lăsat cu sancționarea unei firme care, arunca gunoaiele pe malul Dunării. Firma avea contract cu Drumurile Naționale, iar gunoiul pe care îl strângeau de pe zona viaductelor, îl azvârleau în fluviu, fără să țină cont de daunele pe care le provoacă. Prinși în fapt, persoanele responsabile, au fost luate la bani mărunți de autorități.

„În urma unor informații că o societate comercială ,care are contract cu drumurile naționale de curățarea rigolelor de pe DN 6 Severin Orșova , am organizat filtre în trafic în urma cărora am identificat trei bărbați care abandonau deșeuri pe malul Dunării în zona viaductului Slătinic .Fapta se sancționează contravențional cu suma de 15000 RON și sancțiune complementara de confiscare a autoutilitarei”, relatează Garda Națională de Mediu Mehedinți.

Firma s-a ales cu o sancțiune destul de mare, dar și cu confiscarea autoutilitarei cu care transportau deșeurile în Dunăre.

”La data de 29 iulie a.c., ora 11.50 polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au desfășurat o acțiune în cooperare cu Garda de Mediu pe DN6, fiind depistați trei bărbați care descărcau deșeuri în fluviul Dunărea. În urma verificărilor efectuate a fost stabilit faptul că trei bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 34 de ani, din județul Vâlcea, aruncau deșeuri rezultate din curățarea șanțurilor pluviale de pe marginea DN 6 în fluviul Dunărea”, comunică IPJ Mehedinți.

Din nefericire, astfel de acțiuni de distrugere a mediului înconjurător, sunt la ordinea zilei.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze