Connect with us

Sistem Bolnav

DOCTOR DE FAMILIE, ANGAJAT ILEGAL LA UPU DROBETA TURNU SEVERIN

SISTEMUL BOLNAV din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin continuă să iasă la supafață, cu ajutorul cititorilor noștri, care, ne-au trimis o serie de materiale și documente, în urma articolului anterior, documente care, incriminează conducerea Spitalului Județean, dar și a Consiliului Județean Mehedinți, instituție care girează  aceste acțiuni ilegale.

În urma descinderii DNA (Direcția Națională Anticorupție) în spital, mai mulți angajați încep să se teamă și-ncep să vorbească: doctori angajați fără studii în domeniu, asistente care figurează salariate ale spitalului, dar, sunt plecate în străinătate, contracte de achiziții suspecte, combinații de bani mulți, care durează de ani de zile.

 În acest articol, vă prezentăm cazul unui medic din cadrul Unității de Primiri Urgențe, medicul Potopea Delia, medic primar medicină de familie, anagajată la spital din anul 2020, fără a deține atestatul în medicină de urgență.

Cum a fost angajat acest doctor, care nu îndeplinea condițiile legale de a ocupa acest post, doar conducerea spitalului știe. Ce cunoaștem noi, este că, acest medic,  tratează pacienții în urgență, de aproximativ doi ani, fără a avea epertiza și experiența de a face acest lucru. Au fost întocmite o serie de plângeri  către DNA Craiova și Ministerul Sănătății, pe acest caz, plângeri în urma cărora, s-au început anchetele. În urma finalizării anchetei Ministerului Sănătății, Corpul de Control a constatat că, medicul de pe UPU, nu are dreptul de practica medicina de urgență, neavând competență. Organele de anchetă au dispus luarea imediată de măsuri, au trimis adrese către Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin și Consiliul Județean Mehedinți: “ Se recomandă identificarea persoanelor responsabile de angajare a Doamnei Potopea, fără a deține atestatul în medicină de urgență(…)” se arată în adresa de la Corpul de Control al Minsterului Sănătății. (vezi foto)

Nimeni nu a făcut nimic!

Doctorul își desfășoară în continuare activitatea ilegală în UPU, tratează în continuare pacienți, pe un salariu lunar de aproximativ 20.000 de lei. ( dovada activității, graficul de lucru UPU luna mai 2022). Conducerea spitalului trebuia să îi înceteze contractul de muncă, să identifice cine a angajat-o, și să recupereze prejudiciul.

După vizita inopinată a DNA-ului, doctorul Potopea Delia a intrat, brusc, în concediu de odihnă, până pe 7 iunie a.c.(se poate vedea pe graficul de lucru al medicilor UPU, luna iunie 2022)

Unitatea de Primiri Urgențe Drobeta Turnu- Severin este una dintre secțiile vitale în funcționarea acestui spital. Se presupune că aici, ar trebui să fie cei mai buni medici, bine pregătiți, pentru că, viața unor oameni, depinde în totalitate de ei. În cele câteva secunde, minute, ore, în care pacientul se zbate între viață și moarte, în durere, agonie, personalul medical din UPU este cel care decide dacă trăiește sau moare, de acțiunile sale depinzând în totalitate OMUL aflat în suferință.

Toate aceste lucruri sunt pură teorie, care ar trebui transpusă în practică. Însă, realitatea din secția de primiri urgențe este alta: pacienți batjocoriți, care așteaptă cu orele un consult, deși e o urgență, personal medical scârbit de meseria pe care o practică, morți suspecte, unele, pentru că nu se intervine în timp util pentru a salva pacientul. Motivele, pot fi multe, însă, ce ne este clar, de fiecare data, mortul este de vină, și nimeni nu răspunde!

Rămâne de văzut cine sunt persoanele din spatele acestei angajări ilegale, cine o menține angajată a Spitalului pe acest medic, în finalizarea anchetei de la DNA. În curând, bomba din Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin va exploda!

Așteptăm cu interes un punct de vedere al istituției medicale și al Consiliului Județean care, momentan, nu doresc un dialog cu redacția noastră. Pentru a lămuri toate aspectele, solicităm clarificări din partea acestor instituţii, pe adresa de e-mail a redacției contact@restartnews.ro

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze