Connect with us

Regiunea Sud-Vest

„Săracul primar bogat” nu poate justifica banii furați

Petrecea alături de soție, la un botez, iar hoții își făceau de cap în locuința sa. 100.000 de euro au dispărut din casa primarului din Dârvari, fără urmă. Ce este interesant însă, dacă ne uităm pe declarația sa de avere, primarul apare ca fiind „sărac”, trăiește doar din salariu, nu are prea multe bunuri în proprietate, iar proveniența banilor furați nu poate fi demonstrată, ceea ce naște o serie de întrebări.

„Suntem distruși, ca fiecare. Soțul este foarte bulversat. Copiii erau acasă, dormeau. Nu au auzit nimic. Am fost la un botez și când am venit acasă, am găsit… ce să vă zic… dezamăgirea”, a povestit soția primarului.

„Dezamăgirea” de 100 de mii de euro, poate provoca unora, un infarct, însă, familia primarului se arată doar, dezamăgită. Banii pe care i-au luat hoții, ar proveni din afacerile cu terenuri și utilaje ale primarului, spun localnicii, pentru Digi24.

Primarul Claudiu-Ionuț Girga a fost ales primar al localității Dârvari în anul 2020, județul Mehedinți, candidând din partea Partidului Social Democrat. Se pare că acești doi ani au fost extrem de benefici pentru novicele primar. Ultima sa declarație de avere este din 2020, de când a candidat. Primarul nu menționează în declarație că ar avea terenuri, utilaje, așa cum susțin locanicii. De 100.000 de euro, nici nu mai vorbim, conform spuselor sale, este „aproape” sărac.

Are un singur teren de 1.200 de mp pe care și-a clădit o casă de 150 mp, cinci mașini, mai vechi de 13 ani, una având chiar un sfert de secol. Nu are bijuterii, bani în cont sau datorii. Trăiește doar din salariul de primar de 4.500 lei brut și venitul soției, de 500 lei pe lună.

De unde și unde sunt banii?

„Sunt niște camere de supraveghere, dar au fost ocolite printr-un punct mort. Nu bănuiesc pe nimeni, nu cred că știa nimeni. Nu țineam în casă. Am vândut niște utilaje mai vechi, eu lucrez niște terenuri, și urma să îmi achizitionez o combină agricolă. Am scos niște bani. Nu țineam ascunși, îi țineam în casă. La mine în casă nu intrau persoane străine”, a spus primarul. 

Din declarația edilului, proveniența banilor este din vânzarea de utilaje vechi, utilaje în valoare de aproximativ 5 miliarde lei. Cum hoții au „fentat” camerele de supraveghere, rămâne totuși întrebarea: de unde-s banii / unde-s banii?

Documentul public arată că, în anul 2020 primarul nu avea nici utilaje și nici terenuri, pe care ar fi putut să le vândă. I-au răsărit între timp.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze