Connect with us

Regiunea Sud-Vest

DSVSA Olt a suspendat cantina Colegiului „Ion Minulescu” şi a aplicat o amendă de 10.000 de lei

Direcţia Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Olt a aplicat o amendă de 10.000 de lei şi a suspendat activitatea cantinei Colegiului Naţional „Ion Minulescu”, în urma suspiciunii de toxiinfecţie alimentară, după ce mai mulţi copii au ajuns la spital cu vărsături, greaţă şi diaree, începând de vineri, 20 mai.

În urma controlului au fost depistate o serie de neconformități, dintre care menționăm:

deficiențe structurale (infiltrații pe tavane pe zone restânse)

-monitorizarea temperaturii în spațiile cu regim termic nu se face corespunzător

-nu există evidențe pentru operațiunile de dezinfecție, dezinsecție, deratizare

-dosarele medicale ale personalului angajat nu sunt vizate din luna septembrie 2021 .

Au fost prelevate probe din materiile prime și trimise în regim de urgență pentru efectuarea analizelor în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt .

Ca urmare a neconformităților constatate a fost aplicată sancțiune contravențională conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 10000 lei . S-a aplicat și o sancțiune complementară de suspendare a activității obiectivului cantină, până la remedirea deficiențelor .

Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, în vederea stabilirii sursei de contaminare”, transmite DSVSA Olt.

Potrivit Inspectoratului Şoclar Judeţean Olt, începând de vineri, 20 mai 2022, la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina au fost semnalate mai multe cazuri de elevi care au prezentat următoarea simptomatologie: grețuri, vărsături, cefalee, frisoane, dureri abdominale. Luni, 23 mai 2022 au existat 12 absenți cu aceleași simptome. În noaptea de 24 mai 2022, 9 elevi din internatul colegiului au fost transportați cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Județean de Urgență Slatina. Miercuri, 25 mai 2022, s-au înregistrat 94 de absenți la clasele din învățământul primar.

„La cabinetul medical școlar sunt înregistrați luni, 8 elevi cu probleme digestive, marți, 12 elevi și miercuri 6 elevi cu aceleași simptome.

Elevii care au prezentat simptome  sunt din toate ciclurile de învățământ din școală, respectiv primar, gimnazial și liceal.

Din informarea transmisă de către DSP Olt, în data de 24 mai 2022, 21 de persoane cu vârste între 6 și 18 ani s-au prezentat la Serviciile UPU și Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina. 14 persoane au fost internate, 10 cu forme ușoare și 4 cu forme medii.

S-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei. Aceste probe sunt în lucru”, transmite ISJ Olt, potrivit Newsflux.ro

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze