Connect with us

Administrație

DGASPC Mehedinți, bani europeni pentru reabilitarea centrelor din subordine! Au fost depuse cereri de finanțare pentru modernizarea acestor spații.

Photo: Shutterstock

Sunt vești bune pentru beneficiarii serviciilor sociale oferite de DGASPC Mehedinți. Conducerea instituției, având sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, a depus o nouă cerere de finanțare pe fonduri europene. Este vorba despre demersul ce prevede rebilitarea și modernizarea Complexului de Servicii Strehaia.

Aceasta este cea de-a doua cerere de finanțare pe fonduri nerambursabile depusă de DGASPC Mehedinți (în valoare de peste 10 milioane lei), după ce, săptămâna trecută, s-au făcut aceleași demersuri pentru Complexul de Servicii Sociale Drobeta-Turnu Severin, în valoare de peste 12 milioane lei. Scopul proiectului este de a eficientiza clădirea din punct de vedere energetic, pentru reducerea cheltuielilor pe termen lung.

Adrian Bidilici

„Acest demers, pe care l-am făcut, este un pas necesar pentru a putea reabilita clădirile vechi în care funcționează servicii sociale ale DGASPC Mehedinți. Aceste centre nu au fost reabilitate de foarte mulți ani și sunt necesare lucrări de eficientizare energetică, de reabilitări ale instalațiilor sanitare  și termice, de compartimentare a spațiilor. Mă bucur că am reușit să depunem cereri de finanțare în valoare de 22 milioane lei. Urmează să depunem alte patru cereri până în momentul în care se va închide axa. Dacă vom reuși să obținem finanțare pentru toate cererile și să reabilităm toate cele 6 centre, eu consider că va fi o mare realizare pentru instituție și chiar pentru județul Mehedinți.”, declară directorul DGASPC Mehedinți, Adrian Bidilici.

Demersul de atragere a fondurilor necesare reabilitării centrelor din subordinea DGASPC fac parte din programul de management pus la punct de actuala conducere, în viziunea căreia doar funcționarea instituției nu este suficientă – de aceea au fost elaborate proiecte de eficientizare a activității, dar și de modernizarea a spațiilor în care se derulează servicii sociale.

În perioada următoare se vor depune alte trei cereri de finanțare prin programul PNRR, pentru alte trei centre din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze