A fost forfotă în această dimineață la târgul de sacrificare a mieilor din Drobeta Turnu Severin. Indiferent de bugetul pe care l-au avut, mehedințenii au cumpărat chiar și o mică bucată pentru a respecta tradiția. Prețul kilogramului este între 40 și 45 de lei și poate fi negociat.
Prețurile au crescut cu cel puțin 10 lei comparativ cu anii trecuți, însă și costurile de crește a mieilor au fost mult mai mari. Ciobanii spun că vânzările au mers foarte bine până la acest moment și își așteaptă în continuare clienții.
“Prețurile sunt acceptabile și pentru cei care nu prea au buget. Vânzările au mers bine, am vândut destui până acum dar sperăm ca mâine să fie și mai bine ”, a declarat unul dintre ciobanii prezenți la târg.
Pentru ca așa prevede tradiția, carnea de miel este obligatorie pe masa de Paște. Gospodinele au rețete speciale pentru a prepara carnea de miel. Unele o fac simplu, la cuptor iar altele au un întreg ritual pentru gătirea ei.
“Eu îl fac prăjit, așa îmi place, simplu și gustos.”
“Eu am o rețetă specială. Îl fac cu mirodenii și pun un strop de vin. Iese delicios”, au declarat două gospodine.
Târgul din Drobeta Turnu Severin este deschis de la ora 7 până la ora 19, până vineri 18 aprilie.