Business

ȘANTIERUL NAVAL CONSTRUIEȘTE O CENTRALĂ ELECTRICĂ FOTOVOLTAICĂ

Șantierul Naval  Severnav construiește prima centrală electrică fotovoltaică. Aceasta va fi amplasată în încinta unității și va construită cu fonduri nerambursabile,  prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Lucrările ar urma să fie gata în luna august a acestui an. Odată cu relizarea acestei centrale, șantierul ar urma să își asigure o mare parte din necesarul de energie electrică.

Centrala electrică fotovoltaică va avea o capacitate de 1MW și va fi poziționată pe acoperișul halei principale de producție din cadrul șantierului naval Severnav. Mai mulți experți în domeniul energiei solare lucrează deja la implementarea proiectului. Acesta ar urma să fie gata la 1 august.

Prin utilizarea de panouri solare de înaltă performanță și sisteme eficiente de stocare a energiei vom asigura o sursă durabilă și ecologică de energie electrică. Ne-am propus ca, până la data de 1 August 2023, centrala să fie complet funcțională și să contribuie semnificativ la reducerea dependenței noastre de sursele tradiționale de energie. Prin intermediul acestei investiții, ne propunem să devenim mai eficienți din punct de vedere energetic, utilizând energie regenerabilă, să reducem impactul asupra mediului înconjurător și să ne asiguram o sursă stabilă de energie electrică,” a declarat Constatin Georgescu, Director General al Șantierului Naval Severnav

Construcția noii centrale se va realiza cu fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai Citite

Exit mobile version