Restart News

ZI DE SĂRBĂTOARE PENTRU POMPIERII MEHEDINȚENI

 Sub deviza “curaj și devotament” pompierii mehedințeni au aniversat astăzi, 13 septembrie 2022, la Palatul Culturii “Teodor Costescu”, împlinirea a 174 de ani de la actul de eroism al predecesorilor lor, în apărarea Revoluției de la 1848.  

Activitatea s-a desfășurat în prezența oficialităților județene și locale, dar și a reprezentanților instituțiilor  cu care pompierii colaborează în gestionarea situațiilor de urgență, pentru siguranța cetățenilor.”

Transmite ISU Mehedinți

În acest an, Ziua Pompierilor din România – 13 septembrie – coincide cu Ziua Informării Preventive, care este marcată de fiecare dată când 13 este într-o zi de MARȚI, indiferent de luna anului. Având ca logo pisica neagră, Ziua Informării Preventive a fost sărbătorită astăzi de către pompierii mehedințeni, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”. Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor au fost prezenți astăzi, 12 septembrie, în unitățile de învățământ din județul nostru, unde au desfășurat lecţii deschise și exerciții de evacuare.

Pe timpul activităților, copiii au învățat cum trebuie să se protejeze dacă un incendiu îi surprinde în locuință sau la școală, dar și cum să reacţioneze în situația producerii unui cutremur. Totodată, au înțeles că numărul unic de urgență 112 trebuie apelat numai de către adulți, excepție fiind situațiile când viața sau sănătatea acestora sunt puse în pericol.” Se mai arată în comunicatul ISU Mehedinți

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai Citite

Exit mobile version